Tmkvalitetsviner

WG Julius Sauvignon Blanc Trocken 2017

Familjefirma som har bott i södra Rheinhessen i generationer. Vineriet ligger i Gundheim, nära Tysklands äldsta by Worms. Tillhör minoriteten av ekoproducenter i Tyskland och har 19 hektar, varav 60% gröna druvor, 40% blåa, av både inhemska och även lite moderna. Försöker påverka naturen så lite som möjligt och stödja ekosystemet. Är certifierat ekologiska sen 2007 och bl. a. odlar de grönt mellan vinrankorna för att få diversitet på floran. Georg Julius är vinmakare. I vingården - speciell jordmån av varm, bördig löss (vinddriven, finkornig jord), lera och lite sandsten. Denna jordmån kan lagra vatten i lång tid, så att det finns även under långa, varma somrar. Vilket ger näring och mineraler till rankorna och i sin tur mineralitet i smaken.

Producent: Weingut Julius

Vin: Sauvignon Blanc

Årgång: 2017

Land: Tyskland

Ursprung: Rheinhessen

Klassificering: Qualitätswein Rheinhessen

Druvor: 100 % Sauvignon Blanc

Antal hektar: 19 ha totalt, 0,5 ha med Sauvignon Blanc

Jordmån: Lera

Uppbindning: Guyot

Ålder rotstockar: 12 åriga

Skördeuttag: 60 hl/ha

Vinifikation: Druvorna är noggrant utvalda och bara de bästa druvorna från vingården används för att göra detta vin. Druvorna avstjälkas och sedan ligger druvorna 48 timmar under kall skalmaceration därefter pressas druvorna försiktigt.

Lagring: Vinet har legat 3 månader på sin fina jästfällning i ståltank. För att ge vinet extra komplexitet har 10 % av vinet legat på nya ekfat.

Vol %: 11,7 %

Syra: 7,0 g/l

Socker: 2,6 g/l

Svavel: Vinet innehåller sulfit, 47 mg/l naturligt, 122 mg/l totalt

Certifiering: Organic, Naturland

Vinmakare: Georg Julius

Klarningsmedel: Protein

Filtrering: Ja

Naturlig jäst: Utvald organisk jäst