Tmkvalitetsviner

Château le Puy

Château le Puy ligger i Côtes de Francs som är beläget på samma platå som S:t Emilion & Pomerol - "Plateau des Merveilles" (underverkens platå). Familjen Amoreau har ägt & gjort vin här sedan 1600-talet. Familjen odlar helt biodynamiskt (en av få i Bordeaux) sedan många år tillbaks, enbart för att höja kvalitén på vinerna. Kuriosa är att franska staten använder gården som referens för jordprover för att inga kemikalier har använts på gården sen man startade 1610 utan enbart naturgödsel.

Från och med 1990 talet och framåt har familjen provat fram den bästa metoden för att tillverka och lagra deras viner på ett stabilt sätt utan att behöva tillsätta svavel under processen. De plockar enbart de bästa och friska druvorna, använder endast den naturliga vilda jästen och låter sedan vinerna lagras i 24 månader. Under lagringen rörs vinet försiktigt om regelbundet helt efter den biodynamiska månkalendern och avslutningsvis buteljeras vinerna utan någon filtrering eller annan påverkan på vinet. Detta medför att deras viner verkligen uttrycker årgången, terriern och kärleken till hantverket.

”För att vara en vinmakare behöver du vara observant, nyfiken, fantasifull och ha tjockt skinn. Du behöver också vara passionerad kring naturen, livet och respektera vad vi fått att arbeta med. Du måste vara konstnärlig i dina metoder, djärv i tankesättet och samtidigt ödmjuk. En vinmakares jobb är att förmedla något, att skapa en direkt väg till vinälskarna. Att visa dem det bästa du har att erbjuda via vinet.” - Jean-Pierre Amoreau

Fin läsning om Chateau Le Puy i New York Times !

https://www.nytimes.com/2017/06/16/dining/bordeaux-wine-chateau-le-puy-biodynamic.html

Viner i vårt nuvarande sortiment

2018-02/chateau-le-puy-france-03.jpg
2018-02/23sep2011-2002.jpg
2018-02/img-4500.jpg
2018-02/img-4562.jpg
2018-02/16.jpg
2018-02/20060120-000189.jpg
2018-02/chateau-le-puy-france-24.jpg
2018-02/chai-copie.jpg