Christophe Pacalet Beaujolais
Efter några experiment i biokemi och i kök så grundade Christophe Pacalet tillsammans
med sin farbror Marcel Lapierre Domaine ”Les Marcellins” 1999. Nu går han under eget
namn och väljer ut druvor från gamla vinmarker (8 ha totalt) som odlats enligt hans ideal
med respekt för rankorna och deras omgivning för att få de bästa möjliga druvorna.
En av nycklarna till att få bra viner om man köper in druvorna är att arbeta med gamla
vingårdar. Även om de brukats konventionellt nån gång under 80-talet, så har marken
plogats och skötts ordentligt i början, vilket gjorde det enklare att gå tillbaka till ekologisk
odling igen.
Han skördar vid maximal mognad för hand och sorterar samtidigt som de plockar. Han
tycker inte sorteringsborden passar för Gamay. Samma gäng hjälper honom med skörden
år efter år (en annan av nycklarna) och han har jobbat länge med vingårdarna - de flesta
av dem från 1999 eller början av 2000-talet.
Viner i vårt nuvarande sortiment
