Tmkvalitetsviner

Christophe Pacalet

Christophe Pacalet. Cercié

I den lilla byn Cercié i Côte de Brouilly vinifierar Philippe druvor från olika appellationer i Beaujolais. Fleurie, Chiroubles, Chenas, Julienas, Saint-Amour för att nämna några.

Tidigare biokemist men framförallt en kökets man runt om i världen där Christophe byggt upp en smakbank han nu förvaltar i sin vinproduktion. Först tillsammans med sin farbror Marcel Lapierre på Domaine ”Les Marcellins” fram till 1999. Nu under sitt eget namn.

Philippe väljer ut druvor från gamla vinmarker, 8 ha totalt, som odlats enligt hans hållbara filosofi och ideal med respekt för jorden, vinrankorna och deras yttre omgivning för att få de bästa möjliga druvorna. Philippe skördar vid maximal mognad för hand och sorterar samtidigt som de plockar. Druvorna krossas och överförs till tank för kolsyrejäsning och därefter till gamla stora fat och till barriquer där vinet får utvecklas på fällningen i 5-10 månader, så länge man tycker behövs för respektive vin. Därefter buteljeras vinerna helt utan någon form av kemisk eller fysisk behandling förutom kort filtrering genom cellulosaplattor. Mkt liten dos svavel innan buteljering för vissa cuvéer.

Eko, men ej certifierat.

Viner i vårt nuvarande sortiment