Tmkvalitetsviner

Clot de l’Oum

Roussillon

Paret Eric & Lèia Monne köpte vingårdar här 1995. Tidigare har Eric arbetat på Clos des Fées, också i Roussillon. De lade om vingårdsarbetet till ekologiskt och 2001 hade de 15 ha i kommunerna Maury och Belesta, nordväst om Perpignan, och gjorde deras första årgång under egna namnet Clot de l’Oum (Almdalen).

Jobbar i vingårdarna på olika sätt för att hålla nere skördeuttagen (15-20 hl/ha), för att få en enhetlig mognad på druvorna och för att minska behovet av svavel. Från och med deras första årgång har de fortsatt att förfina deras arbetsmetoder och från 2007, då de också blev ekologiskt certifierade, har vinerna lägre alkohol, lägre pH (låg pH-nivå ger ett mer stabilt vin som dessutom har större lagringspotential) och är även mer tillgängliga som unga. De går mot en utveckling av fräschare, mer vibrerande viner med mörk frukt, mineralitet och örtighet från det snåriga Roussillonlandskapet och -terroiren.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå