Tmkvalitetsviner

Leon Barral

Domaine Leon Barral. Cabrerolles/Lenthéric

Didier Barral med familj brukar ca 30 ha vinmark på fina skifferjordar och släkten är vinodlare i Faugères sedan 1700-talet. Didier Barral tog över domänen på 90-talet och utvecklade företaget från att vara odlare av druvor till odlare som arbetar biodynamiskt och dito vinmakare. Didier Barral har ett genuint intresse för naturen med ett speciellt intresse för mikroorganismernas funktion och insekternas roll i vingårdens mikrosamhälle och har länge varit och är fortfarande en förebild för många inom biodynamiskt arbete med vin.

För sina 3 röda cuvéer och sin vita används främst Carignan, Grenache och Mourverdre med en del Cinsault och Syrah däruti samt Terret Blanc och Terret Gris, Viognier och Rousanne för den vita blenden. Synnerligen hög medelålder på stockarna för ”Faugères” och vitt och hög ålder på stockarna till Jadis och Valiniere. Alla druvor handplockas och allt vin jäses på cement och de senare cuvéerna mognar på ekfat, huvudsakligen använda fat. Endast naturlig jäst och endast mycket lite svavel vid buteljering.

Kor, hästar och grisar får bearbeta och naturligt gödsla och luckra vingårdarna efter skörd och genom hela vintern.

BIO, ej certifierat

Viner i vårt nuvarande sortiment

2018-09/barral-terroir1b.jpg
2018-09/barral-vigne-paturage-b.jpg
2018-09/barralvignes10b.jpg
2018-09/barralvignes12b.jpg
2018-09/1538036654_barral-sourire-de-didier-b.jpg
2018-09/1538036657_barral-chai-03.jpg
2018-09/1538036661_barral-degustation-01.jpg
2018-09/barral-sol13b.jpg