Tmkvalitetsviner

Sydfyn

Lene True Och Karsten Kjer Michaelsen tröttnade på livet som socialpedagog och arkeolog vilket ledde till att de bestämde sig för att etablera ett ekologiskt mikrodestilleri på den danska landsbygden.

År 2005 så köpte Lena och Karsten en hönsgård i Skårup men nu finns det endast 9 kycklingar kvar som får häcka utomhus. Sedan dess driver de Aqua Vitae Sydfyn tillsammans som idag har en total produktion på 10.000 flaskor per år.

Sydfyn var det första destilleriet i Danmark som började göra fruktbrandy i eau-de-vie stil. Frukten kommer från ekologiska äppel och päronodlingar och närliggande skogsområden i Skårup som de själva tar hand om från frukt till flaska.

De väljer ofta att lagra sina destillat på gamla ekfat vilket ger en lite mer komplexitet och rondör. Ibland en kort period och ibland längre, som exempelvis Cider Kalvan.

Lene och Karsten har blivit väl uppmärksammade i Danmark för sitt exemplariska arbete, dels för naturen men självklart även för deras fantastiska drycker.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå